El Situat de Productors renova la seva imatge

Setembre 2024

El taronja és el gran protagonista de l'espai que concentra la venda directa de la pagesia de proximitat.

Durant els mesos d'estiu, s’han realitzat obres de modernització del Situat de Productors de Mercabarna, on es concentren els productors de proximitat que venen directament el seus productes. Aquest espai, que s’ubica a les marquesines del pavelló G del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, ha renovat la seva aparença optant per un estil més modern i trencador, on el taronja n’és el gran protagonista.

Aquesta renovació s’emmarca en els esforços de la Unitat Alimentària per promoure el producte de proximitat i que situa el gran mercat com a nexe entre el camp i la ciutadania. Es tracta d’una de les accions que tenen per objectiu posar en valor la pagesia de proximitat, un element clau per construir un model alimentari més sostenible i resilient. 

El sector hortofructícola de proximitat a Mercabarna

Anualment es comercialitzen unes 300.000 tones de fruites i hortalisses de proximitat comercialitzades a tota la Unitat Alimentària. D’una banda, els pagesos i pageses disposen del Situat de Productors, que consta de 105 espais disponibles que poden reservar en funció de els seves necessitats. Així mateix, altres canals de venda de producte de proximitat són a través de les cooperatives agrícoles i de les empreses majoristes del mercat.
 

La nova imatge del situat