Les aportacions de fruites i hortalisses al Foodback estalvien 217 tones d'emissions de CO2 

Desembre 2023

Gràcies a la col·laboració de les empreses del mercat i de la ZAC, s'han recuperat aliments que haguessin quedat fora del circuit comercial.

L'aportació de producte fresc al Foodback, el Centre d’Aprofitament Alimentari, per part de les empreses de Mercabarna ha permès que des del gener fins a l’octubre de 2023 s’hagin estalviat 217 tones de CO2eq i 93.672.824 litres d’aigua. A més, aquesta col·laboració desinteressada ha beneficiat 121.878 persones en situació de vulnerabilitat, que han pogut accedir a fruites i hortalisses fresques i de qualitat.

La implicació de les empreses del recinte és clau per al funcionament del Foodback i per avançar en l’aprofitament alimentari. "No apurar la venda fins que hi hagi mermes", "donar una segona vida als aliments", "portar producte de bona qualitat a menjadors socials" o "donar feina a persones per a la seva reinserció" són alguns dels motius pels quals Ramon Barri, de Germans Barri., i Òscar Fernández, de Compagnie Fruitiere, col·laboren amb aquest projecte. Testimonis com aquests reiteren la necesssitat de sumar-se al moviment #EtsATemps de lluitar contra el malbaratament alimentari.

Foodback, el Centre d'Aprofitament Alimentari