Els majoristes de Mercabarna preveuen distribuir 103.000 tones de producte aquestes festes

Desembre 2023

La roda de premsa va finalitzar amb les propostes gastronòmiques dels xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam.

Els gremis majoristes de Mercabarna van presentar les previsions de comercialització i les tendències de consum per aquestes festes en la tradicional roda de premsa de Nadal, que va tenir lloc el 13 de desembre. En primer lloc, es va destacar que la campanya d’enguany serà molt similar a la de 2022, amb un volum de distribució que se situarà al voltant de les 103.000 tones de producte, sobretot fresc, entre fruita i hortalissa, peix i marisc, carn i aviram.

Els principals productes, per sectors

Des del Gremi de Majoristes del Peix (GMP) van ressaltar que, en l’àmbit del peix fresc, el corball d’aqüicultura i el salmó seran dues estrelles a les taules de Nadal, mentre que els productes congelats que tornaran amb preus més baixos seran les gambes llagostineres, els llamàntols i les boques.

Pel que fa a les fruites, la pinya, els fruits vermells, els cítrics i les cireres seran les grans protagonistes, mentre que les hortalisses de l’escudella, les escaroles i els enciams posaran el contrapunt vegetal, segons el Gremi de Majoristes del Mercat Central de les Fruites i Hortalisses (AGEM).

En el sector carni, destaca la vedella, que baixa de preu, i la pularda, que guanya terreny entre les peces típiques en aviram nadalenc.

Suggeriments gastronòmics de Ruscalleda i Balam

La roda de premsa va finalitzar amb les propostes gastronòmiques dels xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam per al Nadal 2023 amb productes de temporada. Descarrega’t les receptes aquí.

Representants dels gremis durant la roda de premsa de Nadal
Ruscalleda i Balam, a Mercabarna