Sober Drinks guanya els Innofood amb una 'ginger beer' sense alcohol

Novembre 2023

El segon i tercer premi són per al càtering responsable Segundo Plato i per al laboratori gastronòmic In·da·ga, respectivament.

La 4a edició del programa Innofood ja té start-ups guanyadors. La iniciativa de Mercabarna i Barcelona Activa, que té per objectiu generar innovació i ocupació al sector alimentari, ha reconegut els millors projectes de 2023 en un acte que ha tingut lloc a Mercabarna.

  • Primer premi: Sober Drinks

Start-up que ha creat una línia de begudes fermentades no alcohòliques, entre les que destaca una ginger beer que imita el sabor i la textura de la cervesa i provoca els efectes relaxants de l'alcohol, millora la circulació, disminueix la inflamació i afavoreix la digestió. Es tracta de l'única ginger beer fermentada, baixa en sucre, sense additius ni conservants i elaborada amb un procés de carbonatació natural. Aquest producte neix davant una generació de consumidors, la Z, que cada cop ingereix menys alcohol en el seu dia a dia.  

  • Segon premi: Segundo Plato

Es tracta del primer càtering de menús saludables de qualitat per a empreses i treballadors responsables, ja que combina l'aprofitament alimentari i la inclusió social. Els aliments que utilitzen són recuperats i provenen majoritàriament de la producció de proximitat, mentre que l'equip humà està format per persones en risc d'exclusió social i persones amb discapacitat intel·lectual.

  • Tercer premi: In·da·ga

Laboratori gastronòmic participatiu que ensenya, assessora i crea experiències saludables i sostenibles. Treballen amb el potencial gastronòmic de la fermentació com a eina per a la eficiència alimentària, la identitat cultural i la generació de valor.

L'empresa guanyadora del primer premi rebrà l'aportació de 12.000€, i el segon i el tercer, de 6.000€ i 3000€, respectivament. A més, per acabar la implantació de les seves empreses tindran el monitoratge dels especialistes de Mercabarna, així com d'empreses del polígon alimentari. Les altres start-ups finalistes han sigut Manioca i La Gofreria by Cooketea.

Sobre Innofood

El programa dissenyat per Barcelona Activa i Mercabarna neix amb l'objectiu de donar suport -formant i assessorant- a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor alimentària, com la producció, el packaging, la comercialització, la distribució o la logística. Com en l'anterior edició, s'han valorat els projectes que impulsen sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar menjar sostenible, saludable i accessible a totes les persones.

Guanyadors del programa Innofood 2023