Una manifestació festiva reivindica l'ús del Foodback entre les empreses majoristes

Juliol 2023

Aquesta acció forma part d'una campanya de sensibilització per incrementar el volum d'aprofitament de fruites i hortalisses.

Una bleda, una poma i una pastanaga gegants passegen pel Mercat Central de Fruites i Hortalisses acompanyades d’un grup de persones que criden lemes contra el malbaratament alimentari com "No estic impecable, però soc aprofitable" o "Vigila on em llences, estic millor del que et penses". Aquesta escena tan peculiar es va viure el passat 7 de juliol davant mirades atònites i divertides de majoristes i detallistes, en un esdeveniment festiu i reivindicatiu que no va deixar ningú indiferent. 

Aquesta acció forma part de la campanya informativa per fomentar l'ús del Foodback, el Centre d’Aprofitament Alimentari de Mercabarna, que ha tingut lloc durant els mesos de juny i juliol. L’inici de la campanya va ser l’enganxada de cartells de "Perduda" i "Es busca", que posteriorment van donar pas a la instal·lació de mupis que, sota l’eslògan "Ets a temps de prendre la decisió correcta", estan protagonitzats per treballadors i treballadores d'empreses de Mercabarna que aporten periòdicament aliments al Foodback.

En darrer lloc, es va obsequiar els operadors del Mercat i de la ZAC amb un origami fet a mà que representa els beneficis que poden obtenir si fan servir el Foodback, com les desgravacions fiscals, l'aportació d'aliments per a menjadors i entitats socials o el suport a la inserció laboral.

Manifestants a l'interior del mercat
Les tres protagonistes davant del Foodback