Mercabarna, seu de la formació reglada de la indústria alimentaria

Mercabarna es converteix en la seu del nou Institut dels Aliments a Barcelona que inicia el curs 2021-2022 aquest setembre. El Consorci d'Educació de Barcelona i Mercabarna han treballat de forma conjunta en el desplegament de l'Institut amb l'objectiu que la situació del centre d'estudis permeti establir sinergies amb les 600 empreses alimentaries situades al gran mercat. Aquest fet concedirà que les empreses de la UA tinguin accés a perfils formats, es potenciïn les relacions amb les universitats i projectes de recerca i desenvolupament a través dels programes d'I+D de les empreses del recinte, finançats amb Fons Europeus.

El centre té una mirada especial cap a les noves tendències en el sector alimentari i l'alimentació sostenible, per això s'emmarca en el fet que enguany Barcelona és la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible que, com a tal, dona suport a les iniciatives i projectes que situen la ciutat com a referent en aquest àmbit.

A tota aquesta oferta formativa se sumen també els estudis de formació ocupacional de Mercabarna de Peixateria, Carnisseria, Fruiteria, Higiene alimentària, Floristeria i Logística i el programa Reskilling de Bacelona Activa que ofereix formació especialitzada tant online com presencial de curta durada per trobar feina.