Mercabarna convoca uns premis contra el malbaratament

Juny 2019

Mercabarna convoca els “Premis Mercabarna Paco Muñoz”, per promoure i reconèixer iniciatives que es duguin a terme contra el malbaratament alimentari en la producció i la distribució alimentària.

La denominació d'aquests guardons, que s'atorgaran anualment, és un homenatge a Paco Muñoz per la seva llarga trajectòria professional en l'àmbit de la lluita contra el malbaratament alimentari, tant des de la Universitat Autònoma de Barcelona com des de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). Paco Muñoz és, a més, un referent per a Mercabarna, ja que juntament amb el seu equip de la PAA va realitzar un estudi per maximitzar l'aprofitament alimentari en aquest mercat.

La dotació del premi serà de 5.000€ per cadascuna de les 4 categories següents:

  • Productors catalans del sector hortofructícola, carni o de la pesca que estiguin aplicant mesures que ajudin a reduir la pèrdua de producció.
  • Empreses majoristes amb seu a Catalunya dels sectors hortofructícola, carni o de la pesca que implementin projectes per reduir el malbaratament alimentari.
  • Empreses detallistes catalanes dels sectors hortofructícola, carni o de la pesca que hagin posat en marxa mesures en aquesta línia.
  • Treball en xarxa: iniciatives que lluitin contra el malbaratament alimentari, promogudes entre dos o més agents de la cadena alimentària i d'entitats socials.

El termini d'admissió de projectes s'obrirà el 3 de juliol i finalitzarà el 15 d'octubre. El lliurament dels premis tindrà lloc durant el mes de novembre de 2019.

Un jurat format per experts

El jurat dels premis està format per experts de diferents institucions i entitats:

  • Arturo Angulo, expert en aliances a l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO).
  • Glòria Cugat, subdirectora general d'Inspecció i Control Alimentari del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
  • Elena Bagaria, tècnica del departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos a l'Agència Catalana de Residus.
  • Carles Vázquez, cap de gestió de residus de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Chema Gil, director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agrari (CREDA).
  • Gaby Susana, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA).
Imatge gràfica dels premis