Es presenta el Consell Català de l’Alimentació

Juny 2019

Aquest òrgan neix per ser un fòrum de participació, assessorament i proposta en qüestions relacionades amb l'agroalimentació.

El 7 de juny es va fer la presentació oficial del Consell Català de l'Alimentació, un espai de debat sobre temes relacionats amb l'alimentació i que tindrà en compte tota la cadena agroalimentària.

En aquest acte, van estar presents la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, el president del Parlament, Roger Torrent, la consellera de Salut, Alba Vergès, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, els cuiners Joan Roca i Carme Ruscalleda i el catedràtic de nutrició Abel Mariné. Mercabarna, com a polígon alimentari barceloní, també va assistir a la presentació de la mà del seu director general, Josep Tejedo.

Missió del Consell Català de l'Alimentació

Aquest òrgan marcarà la direcció del sector de l'alimentació català dels propers anys. En aquest sentit, persegueix cinc objectius:

  • Continuar fomentant la qualitat i la seguretat dels aliments.
  • Promocionar els productes alimentaris catalans.
  • Afavorir l'equilibri, la transparència i les sinergies en tota la cadena alimentària.
  • Fomentar la sostenibilitat, la responsabilitat social i la lluita contra el malbaratament d'aliments.
  • Promoure la dieta mediterrània i fomentar els hàbits alimentaris saludables.
Foto de grup de la presentació del Consell Català de l'Alimentació
Infografia sobre el nou òrgan