Mercabarna inaugura el Foodback, un centre pioner en aprofitament alimentari


El Foodback és un projecte pioner de bio economia circular que té com a objectiu incrementar l'aprofitament de fruites i hortalisses no comercialitzables, però que són aptes per al consum humà. El projecte, que és possible gràcies a la col·laboració i implicació 10 entitats i de les gairebé 600 empreses ubicades a Mercabarna, pretén multiplicar per 2,5 l'aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys, passant de les 1.000-1.500 tones de productes recuperats actualment a les 3.000-4.000 tones. El Foodback és un dels llegats del projecte de Barcelona Capital Mundial de la Alimentació Sostenible, com d'altres de diferents que estan sent presentats durant 2022.

  • Peus de foto: 

Foto 1: Tots els representants de les entitats que col·laboren en el Footback. D'esquerra a dreta: J. Valls, director general de Mercabarna; E. Vicente, Director projecte Alimenta; A. García-Cabo, director de Planificació i Estratègia de Mercasa; C. Llorens, president d'Assocome-Empreses Majoristes de Mercabarna; M. Ballarín, regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna; J. Quitet, president de Creu Roja Barcelona; A. Colau, alcaldessa de Barcelona; S. Busquest, director de Càritas Diocesana Barcelona; T. Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; M. Arnau, codirectora Formació i Treball; Ll. Fatjó-Vilas, president del Banc dels Aliments de Barcelona i J. Prats, directora de Relacions Institucionals amb Entitats de Fundació "la Caixa".

Foto 2: (D'esquerra a dreta) Ada Colau, Montserrat Ballarín, Teresa Jordà i Lluís Fatjó-Vilas durant la visita al Foodback.

Foto 3: Façana del Foodback amb toro d'aliments que arriben per ser triats i distribuïts entre les entitats socials.

Fotògraf: Pere Cots