2.500 runners recorren la Unitat Alimentària a la 6a Cursa Mercabarna

Octubre 2024

El 13 d'octubre Mercabarna va celebrar una gran festa ciutadana de l'esport, l'alimentació saludable i la solidaritat.

Després de 5 anys, Mercabarna va reobrir les seves portes als runners de la mà de la sisena edició de la Cursa Mercabarna. Aquesta jornada va ser una oportunitat per donar a conèixer el gran mercat de Barcelona a la ciutadania, en el que es va convertir en una festa esportiva i familiar.

Els corredors van estrenar un nou recorregut que travessava els Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses, el del Peix i el Foodback, el Centre d’Aprofitament Alimentari i que recorria bona part del recinte.

El vessant solidari de l’esdeveniment va recaure en el Casal dels Infants, entitat social que va ser la causa solidària de la sisena edició de la Cursa. En total, es van recaptar 3.000 € procedents de les inscripcions, la venda de tiquets de l’àpat i les donacions dels participants que es destinaran als programes socioeducatius per a nens, nenes i adolescents de 3 a 16 anys que ofereixen suport educatiu, social i emocional.

Tallers per a tota la família

Durant el matí, es van programar una vintena d’activitats per als més petits. D’una banda, els gremis majoristes AGEM, GMP i AEM van organitzar, respectivament, activitats relacionades amb “5 al dia”, “Creix amb el peix” i un taller floral. De l’altra, l’Institut dels Aliments, que va repartir 4.000 muffins elaborats per l’alumnat entre els assistents, va impartir un taller d’elaboració de crema de cacau saludable. A més, el Centre Atlètic Barcelonès va dinamitzar activitats esportives per a nens i joves, entre les que van destacar les curses infantils per edats i d’altres proves atlètiques. Per últim, el Casal dels Infants va organitzar un taller d’estampació i de xapes.

Agraïment a patrocinadors i col·laboradors

La Cursa Mercabarna va ser un èxit, gràcies als patrocinadors i col·laboradors que han aportat producte (a l’àpat, la bossa del corredor, els avituallaments o les activitats infantils), han fet donacions econòmiques o han donat suport en tasques logístiques. És el cas de Plátanos Ruiz, Torres, Frime, Hermanos Fernández, Llorens Capdevila, Gavà Rosa, Ona Veggies, Prats Fruits, Primaflor, Schara, Torribas, Grupo Videla, Geseme, Gran Via 2, Vitaldent, Institut dels Aliments, AGEM, AEM, ASSOCOME, GMP, Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, TAE, Logístic Pavelló G, Ibermicar, Pañella Fruit i Fundació “La Caixa”.

Enllaços relacionats

Sortida de la 6a Cursa Mercabarna
Els corredors per l'interior del Mercat Central de Fruites i Hortalisses
Participants de l'àpat solidari