El passat i el futur de l’Antic Mercat del Peix, a l’estació de metro de Ciutadella Vila Olímpica

Octubre 2023

L'exposició, que es podrà visitar fins el 31 d'octubre, és una iniciativa de la UPF i Mercabarna en col·laboració amb TMB.

Amb motiu del 40è aniversari del trasllat del Mercat del Peix del carrer Wellington a Mercabarna, la matinada del 3 al 4 d'octubre de 1983, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Mercabarna, en col·laboració amb TMB han impulsat l'exposició 'L'Antic Mercat del Peix. Passat i futur' a l'estació de Ciutadella Vila Olímpica del metro de Barcelona.

L'exposició, que es podrà veure fins al 31 d'octubre, consta de 9 plafons de gran format que rememoren la història de l'Antic Mercat del Peix a través de les imatges cedides per Mercabarna, i presenta, a partir d'imatges renderitzades, el futur complex de recerca biomèdica que s'està construint a l'espai.

A més, explica de manera visual la recerca en medicina de precissió, biodiversitat i benestar planetari que el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i la UPF, desenvoluparan, respectivament, al nou complex. 

D'esquerra a dreta, el 4t tinent d’alcaldia i president de Mercabarna, Jordi Valls; la rectora de la UPF, Laia de Nadal, i el gerent de TMB, Gerardo Lertxundi. Crèdit: UPF
Exposició al metro de Ciutadela Vila Olímpica