Els detalls del nou impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzable, en una jornada

Novembre 2022

El 22 de novembre s'organitza un sessió per explicar com afectarà aquest impost a les empreses de la distribució alimentària.

L'1 de gener de 2023 entrarà en vigor el tipus impositiu sobre els envasos plàstics d'un sol ús (0,45 € per quilo de material posat en circulació al mercat), un impost que afectarà directament sobre els envasos de plàstic emprats a la distribució alimentària.

Per explicar els detalls de l’impost i el seu abast, Mercabarna organitza una jornada informativa el 22 de novembre sobre els aspectes més destacats del tipus impositiu i de la llei 7/2022 de residus i sòls contaminants, especialment en la seva afectació directa a les empreses del sector alimentari. 

Durant la jornada s'explicarà a quin tipus d’empreses i activitats afectarà aquest impost i de quina manera; quines en quedaran exemptes i quan s’aplicaran deduccions; quin paper tindrà el plàstic d’origen reciclat i com afectarà la importació d’envasos. A més, les persones assistents podran compartir els seus dubtes en el moment de fer la inscripció o bé durant la sessió.

Per últim, a l'acte també es mencionaran altres canvis legislatius importants que estan en curs d'aprovació, com ara el Projecte de llei d'envasos i residus d'envasos (2023). 

Enllaços relacionats

Jornada sobre l'impost als plàstics d'un sol ús