El ministre d’Agricultura ha visitat avui Mercabarna

Gener 2021

Avui, 21 de gener, han visitat Mercabarna el Ministre d'Agricultura, Luis Planas; el secretari d'Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Durant la visita al gran mercat, han estat acompanyats pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de Mercasa, José Ramón Sempere i la presidenta de Mercabarna i regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín. L'objectiu de la visita ha estat conèixer el funcionament del polígon alimentari, els seus principals projectes, el Mercat Central de Fruites i Hortalisses i el recent inaugurat Biomarket.

Durant la trobada amb els mitjans de comunicació, el ministre d'agricultura ha destacat el paper de Mercabarna i la resta de mercas espanyols com a serveis essencials, gràcies als quals s'està podent garantir el subministrament alimentari durant la crisi sanitària que estem patint. "El conjunt de mercas espanyols -ha dit- integren 3.000 empreses agroalimentàries i proveeixen 30 milions de consumidors i, per tant, són essencials en aquests moments".

Planas també ha parlat del sector ecològic, tot explicant que actualment Espanya és el primer país d'Europa quan superfície de producció agrícola bio - el 9,3% de la superfície agrícola útil espanyola-, i que l'objectiu és que al 2030 s'arribi al 25%. "Per això -ha afirmat el ministre- potenciar la distribució alimentària a través del Biomarket de Mercabarna, és molt important per al nostre país".

Durant la trobada amb els mitjans de comunicació, Collboni ha destacat la importància de Mercabarna com el hub agroalimentari més important del Mediterrani, tant a nivell industrial com econòmic. "Per això -ha dit el primer tinent d'alcalde- l'Ajuntament de Barcelona i Mercabarna estem treballant en tres línies: potenciar el Biomarket, que ja és el primer d'Europa quan a concentració d'empreses hortofrutícoles; treballar per assolir els objectius de Barcelona com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, capitalitat que aquesta ciutat ostenta durant tot el 2021; i contribuir a la modernització de Mercabarna, posant l'accent en la digitalització, sobretot de la logística, i en la reducció de l'impacte medi ambiental". Per a aquesta última línia, Collboni ha explicat que Mercabarna, a través del projecte Mercabarna Gates, i recolzat per un conjunt important d'empreses i institucions, opta als fons Next Generation de la Unió Europea.

Posteriorment, la comitiva ha visitat dos pavellons del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el més important d'Europa quant a volum de comercialització de productes. Durant la visita, el ministre ha tingut l'oportunitat de saludar als representants de les diferents associacions empresarials que operen a Mercabarna. Després, la comitiva s'ha dirigit al Biomarket, on ha visitat els diferents punts de venda i ha conversat amb els majoristes.

Visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna
Fotografia de les autoritats
Visita al Biomarket