Gran distribució i petit comerç alimentari han seguit els cursos de Mercabarna durant el confinament

Juny 2020

Les formacions es mantindran per promoure un consum més sa i responsable.

Els cursos gratuïts online que els Serveis de Formació van posar en marxa durant el confinament, amb l'objectiu de donar suport al sector agroalimentari durant la crisi sanitària i promoure un consum sa i responsable, han tingut un gran èxit entre professionals i consumidors. Aquestes formacions, sobre diferents aspectes de la comercialització de productes frescos, han estat seguides per 1.577 persones, 542 ho van fer en directe i la resta a través de Vimeo.

En total s'han impartit 41 formacions. Les que més èxit han tingut han estat les següents: 'La temporalitat de les fruites i hortalisses', de la qual es van realitzar 3 edicions; 'Diferències entre el peix blanc i el blau' (2 edicions) i 'Les peces de vedella que cuinaven les nostres àvies' (1 edició). Un altre dels cursos més populars ha estat el de 'Pla de neteja i desinfecció dels establiments' (4 edicions), que ha estat molt seguit pel petit i mitjà comerç.

Escoles de formació agroalimentària, empreses de la gran distribució d'aliments i del petit comerç han recomanat aquests cursos als seus alumnes i treballadors, durant el confinament. Molts ciutadans han seguit també aquestes formacions.

Aquests cursos tenen una durada d'uns 45 minuts i estan impartits pels formadors especialitzats de Mercabarna. A banda dels ja comentats, s'han realitzat cursos sobre 'Reconèixer l'estat de frescor del marisc', 'Sistemes de conservació de la carn', 'La manipulació d'aliments', 'Les bosses d'hortalisses', etc.

Curs de peixateria a Mercabarna