PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA - Mesures preventives COVID-19

20 de març de 2020

A continuació, detallem les noves informacions.

Disponibilitat de mascaretes:

  • Sentim les crítiques d'alguns sobre el número de mascaretes que hem pogut subministrar fins ara (1.100 en total entre el Mercat de Fruites i del Peix, 2 per parada), però cal entendre que en aquests moments les unitats disponibles són escasses i es prioritzen cap als hospitals.
  • Mercabarna, però, segueix treballant intensament per aconseguir-ne més per al conjunt de la Unitat Alimentària, tot i que insistim en què el proveïment d'aquest material és responsabilitat de cadascuna de les empreses.
  • Us informem també que des del Ministeri de Sanitat, conscients de la mancança d'equips de protecció individual, han habilitat un compte de correu amb l'objectiu de posar en contacte empreses amb necessitat de subministrament d'aquest tipus i potencials proveïdors amb estoc disponible. Les empreses amb necessitat d'estoc poden dirigir-se a: COVID19necesidades(ELIMINAR)@sanidad.gob.es

Mesures pel que fa als serveis:

  • Queda tancada la zona de pícnic situada al costat del P2, per evitar el contacte entre persones i la propagació del virus.
  • El Banc dels Aliments està treballant sota mínims per fer triatge. Per tant, preguem que el gènere que hi porteu estigui al màxim en bon estat. Aquelles caixes que requereixen molt triatge perquè la major part del gènere està en mal estat, porteu-lo directament al Punt Verd.

Mesures pel que fa a obres:

  • Segons el Decret d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona del 17 de març de 2020, queden suspeses totes les obres d'iniciativa privada a la ciutat de manera generalitzada. Cal remarcar que queden fora de l'afectació del decret les actuacions que calgui dur a terme de manera urgent durant la vigència de l'estat d'alarma, quan estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones.
  • En línia amb la instrucció de l'Ajuntament de Barcelona, us informem que Mercabarna, mentre duri l'estat d'alarma, no autoritzarà per tant la realització d'obres dins del recinte menys que s'acrediti fefaentment que s'acompleixen els requeriments establerts per l'Ajuntament i les Autoritats Sanitàries.
  • Igualment us informem que les obres que Mercabarna estava realitzant a la Unitat Alimentària i que no són essencials ni necessàries per la seguretat de les persones, han estat aturades fins la finalització de l'estat d'alarma decretat.
  • Enllaç del Decret d'Alcaldia: https://w123.bcn.cat/APPS/egaseta/cercaAvancada.do?reqCode=downloadFile&publicacionsId=19509

Mesures de seguretat, mobilitat i accés al recinte:

  • Queda temporalment tancat l'accés de sortida de vehicles pel Carrer F. La mesura es pren per evitar l'entrada de vianants no autoritzats.

Telèfons de contacte per emergències, dubtes o comunicació d'algun contagi: 93556 3220 (Centre de Control) o 61059 6951 (responsable de torn)