Les principals escoles de restauració catalanes, molt satisfetes amb les visites a Mercabarna
Cada any visiten Mercabarna nombrosos estudiants de les escoles més prestigioses de restauració, hostaleria i cuina de tot Catalunya, com a part dels seus programes d’estudi. Només durant el curs 2012-13, van ser 900 alumnes procedents de 19 centres diferents, tots ells futurs professionals del sector –i potencials compradors de Mercabarna– que van venir a veure com s’estructura la distribució del producte fresc, quines formes diferents d’aprovisionament existeixen i a conèixer les varietats, temporades i procedències dels productes.
La gran majoria de les escoles que vénen any rere any repeteixen l’experiència. I és que, segons l’enquesta realitzada per Mercabarna als caps d’estudi d’una desena d’aquests centres, els objectius que persegueixen amb la visita a aquest polígon alimentari s’acompleixen totalment. En opinió dels professors, els coneixements que adquireixen els alumnes durant l’activitat resulten molt útils per completar la formació que reben a l’aula i per al seu desenvolupament professional.
L’enquesta també posa de manifest que els centres valoren molt positivament el tracte i les explicacions que els donen les empreses del recinte que col·laboren habitualment amb aquestes visites, així com l’atenció que reben per part del personal de Mercabarna.