El Gremi de Majoristes del Peix organitza un acte per recuperar les musclades d'estiu

Per segon any consecutiu, el Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna (GMP), conjuntament amb el Gremi de Peixaters de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL), han organitzat la campanya “Revetlles d’estiu amb musclos i cava”. Una iniciativa que té com a finalitat recuperar una tradició gastronòmica molt mediterrània: la celebració de musclades durant els mesos d’estiu, moment òptim en sabor i maduresa del mol·lusc català.
La presentació de la campanya es va fer al Mercat de Sants de Barcelona el passat 19 de juny, amb la celebració d’una roda de premsa presidida pel director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, i pel regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi
La iniciativa també va incloure diverses degustacions gratuïtes populars –amb la col·laboració dels alumnes i professors de l’Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT)– en els Mercats de Sants i la Concepció (Barcelona) i el de Santa Eulàlia (L’Hospitalet), en les quals es van repartir prop de 2.000 racions de musclos entre els usuaris del mercat.
Els organitzadors esperen repetir el impacte positiu de la campanya de l’any passat, una acció que va contribuir a l’augment, de prop del 30%, de la comercialització de musclos al Mercat Central del Peix.

Els usuaris del Mercat de Sants durant la degustació dels musclos