L'aqüicultura redueix el preu mitjà del peix fresc del Mercat

El peix fresc procedent d’aqüicultura guanya pes any rere any en el Mercat. Així ho reflecteixen les dades estadístiques d’aquest centre majorista. Si l’any 1990, el peix de cultiu només representava el 4,1% (1.599 tones) del total del peix fresc, el 2012 va suposar el 22,1% (8.911 tones). Aquest increment, continuat en el temps, no només s’ha fet notar en el volum de vendes, sinó que també ha tingut una important repercussió en el preu del peix fresc. Segons un estudi elaborat per la direcció del Mercat Central del Peix, el preu més econòmic d’aquests tipus de peix –entre un 15 i un 60% segons les espècies– respecte al peix salvatge contribueix a reduir, en cada exercici, el preu mitjà del peix fresc. L’estudi indica que si no hi hagués peixos de cultiu i al Mercat s’haguessin venut les mateixes espècies i quantitats però d’espècies procedents de l’extracció, l’any 2000 el preu mitjà del peix s’hauria encarit un 9,3%, el 2005, un 10,1% i el 2012, un 11,1%.