El vending, un canal de venda amb oportunitats
Amb l’objectiu de mostrar a les empreses possibles nous canals de venda per als seus productes, el 13 de març, Mercabarna, a través de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, i l’Associació Catalana de Vending van organitzar una jornada per explicar les oportunitats de vendre a través de màquines expenedores, un canal encara poc explorat pel sector alimentari fresc i que té un gran potencial de creixement.
La trentena d’assistents van conèixer els avantatges i les dificultats a l’hora de preparar els aliments (formats, temperatures, tipus d’envasos, etc.) per vendre’ls en aquest canal. En aquest sentit, van ser claus els testimonis d’empreses amb experiència en aquest camp, com una firma que elabora terrines de fruites per al vending o una altra que prepara amanides i sandvitxos per a aquestes màquines, així com una peixateria i una botiga de carn, embotits i plats preparats, que han instal·lat màquines expenedores en els seus establiments. La jornada també va comptar amb un operador i un fabricant de màquines, que van explicar aspectes tècnics i logístics a tenir en compte per vendre en aquest canal.