Creix la comercialització de musclos per Sant Joan
Normalment, per aquestes dates, el musclo de roca –que ve majoritàriament de Deltebre– ja s’incrementava de mitjana un 210%, però aquest 2012 el creixement ha estat d’un 234%. Mentre que el musclo procedent de Galícia que, habitualment, augmentava les vendes entre un 5 i un 10%, aquest Sant Joan va pujar un 38%. Per tant, sembla que alguns consumidors van seguir les recomanacions de la campanya “Per Sant Joan, musclos i cava”, impulsada pel Gremi de Majoristes de Peix (GMP), el Gremi de Peixaters de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre, que va tenir força ressò en els mitjans de comunicació.
En total, els dies previs a la revetlla es van comercialitzar 180 tones d’aquest mol·lusc, 61 dels quals eren musclo de roca. Pel que fa als preus, aquesta espècie continua sent una de les més assequibles del Mercat i la seva cotització entre 2008 i 2012 només s’ha incrementat un 11% (de 0, 90 €/kg a 1 €/kg.) en el cas del musclo gallec i 12,5% més en relació al de roca, que ha passat d’1,60 €/kg a 1,80 €/kg en els darrers 5 anys.