Barcelona Zona Innovació, un projecte per potenciar els sectors alimentari, tecnològic i cultural
En aquest acte, el delegat especial de l’Estat al Consorci, Manel Royes, i representants de les diverses entitats que participen en el projecte van detallar les línies mestres d’aquesta iniciativa empresarial que preveu aglutinar en els antics terrenys de la SEAT a la Zona Franca tot un seguit d’empreses dedicades a la nova indústria, basada en el coneixement, la innovació i la creació. En aquestes 50 hectàrees s’instal•laran firmes de tres eixos productius: l’alimentari, el tecnològic i el cultural. Entre les entitats vinculades a aquest projecte, hi ha Mercabarna, la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic, la Fundació Privada Parc d’Innovació Tecnològica i Empresarial La Salle, l’Associació Catalana d’Empreses de Biotecnologia, la Fundació Parc Científic de Barcelona, l’IRTA i empreses productores del sector audiovisual.
L’eix alimentari
Dins d’aquest eix, l’objectiu és impulsar la implantació de serveis de recerca, innovació i tecnologia en aquesta àrea. En aquest sentit, es preveu oferir serveis tecnològics de darrera generació a les empreses alimentàries que permetin la millora de l’eficiència en els processos industrials, promoure la innovació tant en els tractaments de transformació com en la millora de la qualitat i la seguretat en el producte i buscar avantatges en la cadena de logística i distribució. El Consorci i Mercabarna van signar el passat 28 de juliol un conveni de col·laboració que posava la primera pedra d’aquest projecte alimentari, que comptarà amb tres espais físics on desenvolupar-se: el propi recinte de Mercabarna, els terrenys 22AL (contigus a Mercabarna) i els terrenys de la plataforma BZ. L’objectiu final d’aquest projecte és convertir Barcelona en un pol alimentari capdavanter al món.