Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari
La Càtedra UPC-Mercabarna neix amb l'objectiu d'estudiar com prevenir i reduir el malbaratament alimentari en les baules de la distribució majorista i detallista de la cadena alimentària.
La Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari neix amb l'objectiu d'estudiar i diagnosticar la situació actual i les causes del malbaratament alimentari, en les baules de la distribució majorista i minorista de la cadena agroalimentària. I per aportar eines innovadores i sostenibles per aconseguir la reducció d'excedents i l'aprofitament alimentari, amb un impacte social i mediambiental positiu.
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB), serà l'encarregada, conjuntament amb Mercabarna, de dur a terme el projecte.
Més informació sobre la Càtedra al web de la UPC
Objectius de la Càtedra contra el malbaratament alimentari
- Crear un marc teòric per a l'estudi i l'anàlisi del malbaratament alimentari a Mercabarna.
- Elaborar un diagnòstic de la situació actual del malbaratament alimentari a Mercabarna.
- Desenvolupar i aportar eines innovadores i sostenibles, d'alt impacte social i mediambiental, per impulsar el màxim aprofitament alimentari dins el marc de la bioeconomia circular.
- Sensibilitzar a la societat sobre l'impacte del malbaratament alimentari i la responsabilitat de tots els actors socials per reduir-lo: sector privat, administració pública, sector social i ciutadania.
- Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, prioritàriament:
- Vídeo sobre el Malbaratament Alimentari no tenim #ResAPerdre. Torna’l a veure!
- Descarrega’t el fulletó informatiu
Contacte
Coordinació de la Càtedra UPC-Mercabarna
- Correu electrònic:catedramalbaratament(ELIMINAR)@mercabarna.cat