Programa de la jornada 4/07

Recupera les ponències de la Universitat d’Estiu

Dia 4 de juliol | Pandèmia, canvi climàtic i zones en conflicte: impacte en l'alimentació de la ciutadania

BLOC 1: Contextualització

​Cindy Holleman. Economista senior a FAO – Seguretat alimentària i nutrició.

10.15 – 10.35h: L'energia: La transició a energies renovables no dependents.

Álvaro Luna. Codirector del Centre de Recerca en Sistemes Elèctrics d'Energia Renovable (SEER) de la Universitat Politècnica de Catalunya i CEO de l'spin-off NRG.Lab.

10.35 – 10.55h: L'aigua: El risc invisible.

Lucia Gusmaroli. Project manager de Catalan Water Partnership.

10.55 – 11.15h: Les dimensions dels sistemes alimentaris sostenibles.

Eva Torremocha. Responsable del programa Alimentació Sostenible de la Fundación Daniel & Nina Carasso.

Presenta Pablo Vilanova, director d'Estratègia, Sostenibilitat i Innovació de Mercabarna.


  • 11.15 – 11.45h: Coffee break


BLOC 2:  L'estratègia europea per fer front a l'emergència climàtica

Yvonne Colomer. Directora executiva de la Fundació Triptolemos. 

Octavi Quintana. Director de la fundació PRIMA.


BLOC 3: Com ha afectat l’entorn a les diferents baules de la cadena alimentària

  • 13.00 – 14.00h: Espai de debat amb representants del sector productiu, majorista, detallista i HORECA.

Miquel Torras. Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat.

Francesc Leyva. Secretari de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona.

Pere Chias. President del Gremi de Restauradors de Barcelona.

Elena Carrasco. Gremi de Carnissers de Barcelona.

Modera Pau López, director d’Alimentació Sostenible de Mercabarna.


Activitat de la tarda

  • 15:00 - 17.00h: Visita a Mercabarna.

Contacte