Jornada 6/07: L’alimentació sostenible com una oportunitat econòmica pel comerç de proximitat i la petita i mitjana agricultura local

El segon dia de la Universitat d’Estiu es van donara a conèixer projectes i iniciatives d’economia social al voltant de l’alimentació sostenible.  

BLOC 1: Contextualització​

  • 9.00 – 9.45h: Pla d'acció per a l'alimentació sostenible. La Carta alimentària de la regió metropolitana.

A càrrec d’Àlvaro Porro, comissionat d'Economia Social, Desenvolupament local i Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona representant del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

  • 9.45 - 10.30h: Sitopia: How Food Can Save the World.

A càrrec de Carolyn Steel, arquitecta i urbanista. Autora del llibre Hungry cities, on reflexiona sobre impacte social i físic del sistema alimentari a les ciutats modernes. 


BLOC 2:  Marc institucional

  • 11.00 -12.00h: Oportunitats i reptes davant la reforma de la Llei 12/2013 de la cadena alimentària.  

A càrrec de José Miguel Herrero, director general d’Indústria Alimentària del Ministerio de Agricultura,Pesca y Alimentación del Gobierno de España.


BLOC 3: Iniciatives d’alimentació sostenible al nostre entorn (Taula rodona)

  • 12.00 – 12.30h: Red de ciudades por la Agroecología. A càrrec de Jorge Molero, coordinador de la Red de ciudades por la Agroecología.

  • 12.30 - 13.00h: Biomarket. El primer mercat de producte Bio. A càrrec d’Ingrid Buera, directora de màrqueting i clients de Mercabarna.

  • 13.00 – 13.30h: Comerços verds. A càrrec de Francesc Leyva, secretari general de la Federació de mercats municipals de Barcelona.

  • 13.30 - 14.00h: La Xarxa de mercats cooperatius. A càrrec de Laura Bosch Delgado, membre del consell rector de Foodcoop BCN.

Moderadora: Ester Vidal, directora de serveis d'economia cooperativa, social i solidària a l'Ajuntament de Barcelona


BLOC 4: El rol de la xarxa de mercats majoristes

  • 14.00 - 15.00h: Espai de debat sobre el paper de la xarxa de mercats majoristes d’alimentació en matèria d’alimentació sostenible.
    • Raúl Torres, CFO de Peixos Sampera.
    • Carles Vicente, membre d’Unió de Pagesos.
    • Eduard Escofet, president de la Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimentaris i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya (FEGRAM).

Moderador: Francesc Reguant, director de l'Observatori d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.


Contacte