Jornada 5/07: Aprofitament alimentari

Durant el primer dia de la Universitat d'Estiu es va analitzar l'aprofitament alimentari al llarg de la cadena agroalimentària.  

  • 9.00 - 9.30h: Inauguració Oficial

BLOC 1: El marc institucional

  • 9.30 - 10.15h: La llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Un any després de la seva entrada en vigor.

Glòria Cugat, sotsdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DAACC) de la Generalitat de Catalunya.

  • 10.15 – 11.00h: Producció i consum sostenible. Reptes a la cadena de subministrament. 

Dr. Jordi Morató i Farreres, director de la Cátedra UNESCO de Sostenibilitat.

Dr. Alex Godoy, membre del Panel Expert en Seguretat Alimentària per al Comitè de Seguretat Alimentària de la FAO. 


BLOC 2:  Iniciatives per a l'aprofitament alimentari (Taula rodona)

  • 11.30 – 12.00h: Aprofitament alimentari a l'entorn productiu: Jo no llenço. 

A càrrec de Mireia Barba, co-fundadora i CEO d'Espigoladors i E.I. es im-perfect food SL.

  • 12.00 – 12.30h: Aprofitament alimentari a la distribució alimentària: La alimentación no tiene desperdicio. 

A càrrec de Nuria de Pedraza, directora de comunicació i relacions internacionals d'AECOC.  

  • 12.30 – 13.00h: Aprofitament alimentari a l'entorn del consum: L'alimentació en situació d'emergència.

A càrrec de Javier Garcia, secretari general de World Central Kitchen, una inciativa d’abast internacional que distribueix menjars frescos envasats individualment a comunitats que necessiten suport, i el xef Carles Tejedor. 

Moderadora: Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments. 
      


BLOC 3: Oportunitats i reptes a l'era post-covid

  • 13.00 – 14.00h: Espai de debat 
    • Borja Casamitjana, responsable d’operacions de Torribas.
    • Josep Presseguer, director general de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.
    • Lluís Fatjó-Vilas, director de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.
    • Eduard Vicente, Programa Alimenta de l'Ajuntament de Barcelona.

Moderador: Chema Gil, director del CREDA.

  • 15.00 – 17.00h: La càtedra del malbaratament alimentari. UPC-Mercabarna

A càrrec d’Anna Gras, directora de l'Escola Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (UPC) i Maite Palat, cap dels Serveis de Formació de Mercabarna

Inclou una visita al Centre d'aprofitament dels aliments de Mercabarna. Guiada per Georgina Cepas, cap de Medi Ambient de Mercabarna i Milagros Paseta, coodinadora de Responsabilitat Social Corporativa de Mercabarna.


Contacte