Universitat d'Estiu per a professionals

Universitat d'estiu de Mercabarna sobre malbaratament alimentari

De l’1 al 3 de juliol va tenir lloc la segona Universitat d'Estiu de Mercabarna, una formació gratuïta sobre el malbaratament alimentari. 


A qui va dirigida? 

Aquest curs gratuït s’adreça a professionals del sector agroalimentari, tant de l’àmbit empresarial com universitari; membres d’entitats i col·lectius que impulsen projectes de consum responsable i reaprofitament d’aliments; o professionals que vulguin aprofundir en les darreres novetats legislatives i projectes vinculats a la lluita contra el malbaratament d’aliments. 

A més, està obert estudiants universitaris de grau, màster o postgrau procedents d'enginyeries, economia, química, ciències ambientals i biològiques. 

De què tracta el curs?

La Universitat d’Estiu de Mercabarna ha aprofundit en lespolítiques i iniciatives que s’estan implementant per lluitar contra el malbaratament d’alimentsal llarg de tota la cadena agroalimentària: producció, comerç majorista i detallista, restauració i consumidors finals. 

Què aporta la Universitat d’Estiu?

  • Anàlisi del malbaratament alimentari en l’àmbit internacional i local i marc normatiu vigent.  
  • Coneixement actualitzat sobre els reptes i les oportunitats que presenta aquesta problemàtica dins del sector agroalimentari, la restauració i els consumidors.  
  • Intercanvi de coneixement i d’experiències innovadores per reduir el malbaratament i apostar per l’aprofitament d’aliments. 
  • Possibilitat de fer networking amb la resta de participants. 

Els ponents que configuren el programa de la Universitat d’Estiu formen part de les següents institucions, empreses i entitats. 

ponents universitat estiu mercabarna malbaratament

El programa, dia a dia

1 de juliol: Malbaratament i producció

2 de juliol: Malbaratament, comerç i distribució

  • Iniciatives al comerç majorista:
    • El pla estratègic de Mercabarna contra el malbaratament alimentari.
    • La campanya "Ningú no és perfecte" del grup Nufri sobre valorització del producte de segona categoria.  
  • Iniciatives al comerç detallista: 
    • La llei del bon samarità a Itàlia, el Projecte Recovery from retail sector. 
    • Accions per a l'aprofitament dels productes no comercialitzables: Condis
    • La cuina Veritas. Un projecte innovador, solidari i per descomptat ecològic. 
    • Bones pràctiques als mercats municipals per prevenir el malbaratament alimentari: Mercat de Sants; Mercat de Manlleu i Mercado de Travesas de Vigo
  • Solucions tecnològiques innovadores:

3 de juliol: Malbaratament, restauració i consumidors finals